Barion Pixel
Nem titkoljuk, hogy oldalunkon a felhasználói élményének fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Hungarian
English
Menü

Kövesd a fehér nyulat!

A 2016 bűvös számnak bizonyul a magyar kézműves sörök világában: a Főzdepark létrejötte sokakat felbátorított és inspirált saját brandjük megteremtésére.

Ebben az évben került először a sörboltok polcaira az első Kísérleti Nyúl is – az akkor még egy pincében működő, apró sörfőzde kellemes IPÁjának pozitív fogadtatása nyomán kikövezett út vezetett ahhoz a Fehér Nyúlhoz, amit napjainkban ismerünk és szeretünk.

A három alapító, Sajgó Álmos, Meiszner Péter és Csepregi András eredetileg mind más-más területen dolgozott, de a közös szenvedély összehozta őket: a sörfőzés öröme és a kraft szeretete. Elhivatottságuk meglátszik a munkájukban is: néhány hónap alatt egy combos alapszortimentet sikerült összerakniuk, bár az első igazi sikert egy gerilla főző barátjukkal készített limoncellós savanyú IPA, a RAFA hozta el.
„Nyúlék” hamar kinőtték a kis odújukat, így 2017 márciusában átköltöztek a Soroksári útra, ahol az egykori textilfestő üzemből makulátlan, modern technológiával felszerelt sörfőzdét alakítottak ki – 2018-ban pedig megnyílt első taproomjuk is a főzde oldalában, ahol nem csak friss csapolt sör várja a kraft rajongóit, de havonta egyszer túrára is indulhatnak a nyúl üregében.
A Fehér Nyúl az elmúlt néhány év egyik leggyorsabban fejlődő kisüzemi sörműhelye, s ennek megfelelően megannyi magyar és külföldi díjat zsebeltek be. A srácok nyitottak, kíváncsiak és nem félnek új dolgokba csapni. A Kísérleti Nyúl szériájuk izgalmas és egyedi, ezért mindig érdemes megkóstolni, ha meglátunk egyet a polcon! 

Ha készen állsz fejest ugrani az ismeretlenbe és új kedvenceket felfedezni, akkor a legjobb helyen jársz. Kövesd a fehér nyulat, és engedd neki, hogy elkalauzoljon Kraft Csodaországba.

 

A FEHÉR NYÚL söröket ITT találod.

Még több érdekességet szeretnél olvasni  a sörökről? Kövess minket a Facebook oldalunkon!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blogpost