A lupulin por - komlótoboz része, amely egy sárgás por - a gyógyászatban már eddig is ismert volt, de most a sörfőzdék is egyre jobban érdeklődnek iránta, eddig páratlan intenzitása miatt. Manapság már külön eszköz is rendelkezésre áll a lupulin és a komlótoboz megfelelő szétválasztására. A komlók eddig ismert pellet, vagy por alapú felhasználása mellett már van komló sűrítmény is, ami még jobban tudja fokozni a komlók ízhatását.
Az INCOGNITO ™ 100% -ban természetes alapanyagokból (komló) származó termék, amely erősen koncentrált aromát biztosít, miközben maximalizálja a sörfőzés hatékonyságát és csökkenti a folyamat veszteségét. A veszteség más komlókészítményeknél (pellet) jelentősen nagyobb lehet, akár több 10/100 liter is.
Az INCOGNITO ™ megalkotói (John I. Haas Inc) elsősorban az egyik legnépszerűbb típus, az IPA (Indian Pale Ale) és annak különböző változatainak a készítéséhez ajánlják, hiszen a lehető legjobb, még intenzívebb aromakomlózást tudnak véghez vinni. A termék olyannyira tömény, hogy 1kg komlópelletet 10ml folyadékkal tudnak helyettesíteni. A Haas állításai szerint, kezdő sörivők is könnyedén kiérezhetik az adott komlókat és biztosak benne, hogy az INCOGNITO ™ hamarosan megváltoztatja a sörfőzést.
Kíváncsian várjuk, hogy itthon melyik főzde teszteli először.
A Beerselection polcain most elérhető a spanyol Península Prototype IV néven futó Dupla IPA-ja, melyet Incognito Citra-val készítettek, valamint a Prototype III amit az enyhén kókuszos aromáról híres Incognito Sabro komlóval főztek!