Az Edge Brewing-t 2013-ban Barcelonában alapította két amerikai úriember, Scott Vanover és Alan Sheppard.
Alan egy sörfőző berendezéseket gyártó cégnél dolgozott évekig, ahol lehetősége volt azokat élesben tesztelni, innen jött a sörfőzés szerete. Scott éppen egy főzde nyitásán dolgozott, így került kapcsolatba Alan-el, akit azonnal fel is kért sörfőzőmesternek.
A Katalán fővárosra egész egyszerűen azért esett a választás, mert imádják az ott élő embereket és a város hangulatát, ami valószínűleg senkinek sem újdonság, aki valaha járt már a spanyol városban.
Az Edge szinte kizárólag amerikai sörfőző rendszereket és alapanyagokat használ, ami egy megalapozott gondolatnak tűnik, hiszen az ezzel foglalkozó cégeknek egy több mint 7000 craft főzdét felölelő piacot kell kiszolgálniuk.
A Beerselectionbe most 5 Edge Brewing sör érkezett és Tap Takeover is várható Budapesten, nem csak a lenti sörökkel!
Nagyrészt búzamaláta felhasználásával készült édes-savanyú sör, az édességért a kókusz és az ananász felel
Az Edge első Brut IPA-ja duplán hidegkomlózva, amit a Norther Monk-al főztek közösen
A Pohjala segített megfőzni ezt a kaffir citromos, korianderes frissítő gose-t
Buffalo Trace, Heaven Hill és Jim Beam hordókban több mint 18 hónapig érlelt Imperial Stoutok blend-je
Az Edge első White IPA-ja, Topaz, Chinook, Amarillo és Cashmere komlókkal, belga élesztővel erjesztve